smart #1 binnenkort beschikbaar in vier uitvoeringen (2024)

';

28

september

2022

|

10:00

Europe/Amsterdam

smart #1 binnenkort beschikbaar in vier uitvoeringen (1)

008- Smart#1-Brabus_Presskit_HIRES

Lissabon, 28 september 2022. Sinds de lancering van de nieuwe smart #1 , afgelopen april in Berlijn, popelt de innovatieve EV-bouwer om de #1 de weg op te laten gaan. De eerste elektrische smart SUV in het middenklasse segment is binnenkort te bestellen. En wel in vier uitvoeringen: Pro+, Premium, Launch Edition en de BRABUS. Zo kunnen bestuurders de #1-uitvoering selecteren die het beste aansluit op hun individuele wensen en stijlvoorkeuren. Welke keuze ook wordt gemaakt, de smart #1 biedt hoogwaardige technologische innovaties en een optimale rijervaring.

smart #1 binnenkort beschikbaar in vier uitvoeringen (2)

003- Smart#1-Brabus_Presskit_HIRES

De optimale rijervaring wordt mede geboden doordat de smart #1 zich automatisch aanpast aan de mobiliteitswensen van de bestuurder. Zo onthoudt de auto de exacte instelling van de buitenspiegels, de stoel en het head-up display, en zet deze direct in de gewenste positie zodra de bestuurder instapt. smart houdt zich al vijftien jaar bezig met elektrische mobiliteit en stapte in 2020 volledig over op elektrisch. Deze expertise op het vlak van elektrische mobiliteit combineerde het bedrijf met het baanbrekende kwaliteitsdesign van Mercedes-Benz en de technische expertise en SEA-platform van Geely, resulterend in een nieuwe generatie EV’s.

Vier smart #1 uitvoeringen

De smart #1 is binnenkort te bestellen in vier uitvoeringen, met diverse exterieur- en interieurkleuren: de rijk uitgeruste Pro+ als instapmodel (vanaf € 42.395), de luxe Premium (vanaf € 44.895), de beperkt beschikbare Launch Edition (in Nederland slechts 77 exemplaren beschikbaar, vanaf € 46.195) en de #1 BRABUS (vanaf € 48.895) (de prijzen zijn inclusief rijklaarmaakkosten). De #1 is standaard uitgerust met een uitgebreid aanbod rijhulpsystemen, 360-graden camera, intelligente spraakhulp, LED-verlichting, een elektrisch bedienbare achterklep en een indrukwekkend trekvermogen van 1.600 kilo. De Premium biedt een geluidssysteem van Beats, een head-up display (HUD), CyberSparks+ LED Matrix koplampen en een automatische parkeerhulp. De #1 BRABUS is standaard uitgerust met vierwielaandrijving en is voorzien van de BRABUS-stijlkenmerken, zoals de rode accenten en het BRABUS-logo op de hoofdsteun. Vanaf 18 oktober kan je de smart #1 in elke uitvoering pre-orderen via de website of bij een smart agentschap in de buurt. De auto kent een opvallend korte levertijd: de uitlevering van de #1 start in april en de auto staat vervolgens binnen enkele dagen voor de deur van de bestuurder.

smart x BRABUS

De #1 vormt voor smart en BRABUS een nieuwe mijlpaal in hun partnership. Waar BRABUS bekend staat om de productie van limited edition auto’s, wordt de smart #1 BRABUS vanaf de start in de line-up opgenomen. Hiermee is de #1 BRABUS bereikbaar voor een grotere doelgroep. Door het onderscheidende design, het gebruik van hoogwaardige materialen en de hogere prestaties draagt de nieuwe #1 met recht het BRABUS-stempel. Behalve het uiterlijk krijgen ook de prestaties van de smart #1 BRABUS een upgrade. In plaats van het standaard vermogen van 200 kW (272 pk) beschikt de BRABUS over 315 kW (428 pk), vierwielaandrijving en een koppel 543 Nm, in plaats van 343 Nm. In combinatie met de BRABUS-rijmodus, die het volledig potentieel van de auto tot zijn recht laat komen, zorgt dit voor een nog intensere rijervaring.

smart x ECARX

Bestuurders van de smart #1 ervaren een afgewogen balans tussen technisch vernuft en gebruiksgemak. smart maakt dat mogelijk door een nauwe samenwerking met ECARX, specialist in software- en hardware-integratie. De smart #1 is het eerste gezamenlijke project dat de gebruikerservaring op een soepele, efficiënte en plezierige manier herdefinieert.

Car sharing

De smart #1 heeft alles in huis om car sharing makkelijk te maken. Via een app registreer je de maximaal vijf personen met wie je de auto deelt. Vervolgens geef je hen via een digitale sleutel toegang tot de auto, en kun je een specifieke periode instellen waarin zij de smart #1 kunnen gebruiken.

Verkoopmodel

Smart hanteert een volledig geïntegreerd online verkoopmodel. Of je de #1 bestelt bij een smart agentschap in de buurt, of via de website, in beide gevallen wordt er gebruik gemaakt van een digitale omgeving waar je jouw voorkeuren in opslaat. Het nieuwe systeem garandeert een eenvoudig bestelproces. Met enkele muiskliks kunnen klanten een #1 reserveren, kopen of leasen zonder gedoe met papieren contracten.

smart #1 binnenkort beschikbaar in vier uitvoeringen (3)

MicrosoftTeams-image (35)

Dirk Adelmann, CEO smart Europe: “Het is bijna zover dat de smart #1 te bestellen is en consumenten het premiumgevoel en optimale connectiviteit van de SUV kunnen gaan ervaren. Met de aftrap van het bestelprogramma gaat ook ons online verkoopmodel van start. Binnenkort kunnen onze klanten de #1-versie kiezen die het best aansluit bij hun wensen.
Ook welk betaal- of gebruiksmodel ze kiezen bepalen ze zelf. We hebben hoge verwachtingen van de #1 en hoe de auto het dagelijkse leven onze klanten gaat veranderen.”

smart #1 binnenkort beschikbaar in vier uitvoeringen (4)

Yifeng Tan

Yifeng Tan, Head of Connected Cars and Products, smart Europe: “We zijn enorm trots op wat we met de smart #1 hebben neergezet. Ook het instapmodel biedt een zeer uitgebreid pakket aan functies die je normaal gesproken alleen in de luxe-klasse ziet. Met de verschillende uitrustingsniveaus hebben we de beschikbare opties en specificaties vertaald naar aantrekkelijke uitvoeringen die aan alle essentiële eisen voldoen en waarbij al het andere aan de persoonlijke smaak en levensstijl van de eigenaars of gebruikers is.”

Kai Sieber, Head of Design smart: “De smart #1 BRABUS voegt zich naadloos in de traditie van succesvolle samenwerking van de twee bedrijven. Het design onderscheidt zich duidelijk van de andere #1 uitvoeringen, met een bodykit met expressieve spoilers aan voor- en achterzijde en fraaie sideskirts. Speciale velgen, de typerende BRABUS-rode accenten op het koetswerk en het specifieke interieur maken het plaatje compleet.”

smart #1 binnenkort beschikbaar in vier uitvoeringen (5)

Constantin Buschmann

Constantin Buschmann, CEO BRABUS: “Voor BRABUS voelt de samenwerking met smart als heel natuurlijk. Allebei blijven we de status quo uitdagen om onze merken en producten verder te verbeteren. Voor de #1 blijven we de grenzen van ons partnership verleggen om de essentie van BRABUS te integreren in een krachtige auto en een toekomstgericht mobiliteitsconcept voor een brede doelgroep. We zijn opgetogen over de #1 en zien de auto als een waardig startpunt voor een nieuwe fase in onze geweldige relatie met smart.”

smart #1 binnenkort beschikbaar in vier uitvoeringen (6)

001- Smart#1-Brabus_Presskit_HIRES

Aanvullend materiaal:
• Overzicht van productspecificaties
• Factsheets

Download hier de afbeeldingen van smart #1 en smart #1 BRABUS: Mediatheek

Boilerplate

Contact:

Julia Brehm
Head of Public Relations and Communications
julia.brehm@smart.com

smart #1 binnenkort beschikbaar in vier uitvoeringen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5630

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.