Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (2024)

по-русски

Pērc OCTA CSDD +371 26-66-68-86 Diennakts konsultācijas

по-русски

PĒRC OCTACSDD

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (5)

27.94 € 48.00
BMW X5

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (6)

17.15 € 34.11
AUDI A4

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (7)

24.80 € 72.61
MERCEDES BENZ C250

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (8)

99.87 € 218.48
OPEL VIVARO

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (9)

11.75 € 18.51
OPEL ZAFIRA

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (10)

25.44 € 52.09
TOYOTA RAV4

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (11)

35.34 € 58.98
VOLKSWAGEN GOLF

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (12)

27.13 € 54.23
CITROEN JUMPER

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (13)

27.94 € 48.28
BMW X5

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (14)

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (17)

Ērti apmaksāt

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (18)

Apmaksā OCTA ar karti vai internetbankā, izmantojot ātros norēķinus - SEB, SWEDBANK, Luminor.

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (19)

Kā izdrukāt polisi

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (20)

Portālā www.octas.lv nopirktas OCTA polises var bezmaksas izdrukāt OCTAMĀTĀ

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (21)

OCTA polise 2 min.

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (22)

OCTA polises noformēšana 24h diennaktī 7 dienas nedēļā. Ātrākais OCTA serviss, maksājot ar karti vai izmantojot ātros norēķinus.

OCTA ir obligātā transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, kas nepieciešama katram motorizēto sauszemes transportlīdzekļu tiesīgajam vadītājam vai īpašniekam, piedaloties satiksmē.
OCTA polise attiecas uz transportlīdzekļa īpašnieka vai tiesīgo lietotāju un personas civiltiesisko atbildību, nevis transportlīdzekli. Apdrošināšana OCTA nesedz zaudējumus, kas pašas personas izraisītas avārijas rezultātā radušies viņai vai viņas mantai. Obligātās transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas galvenais mērķis - pasargāt ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cietušās trešās personas intereses un palīdzēt regulēt attiecības starp avārijā iesaistītajām pusēm. Tikai apdrošināšanas kompāniju ziņā ir noteikt OCTA polises cenu. To ietekmē Bonus Malus klases, apdrošinātāju individuālie nosacījumi, polises termiņš, spēkrata parametri un citi kritēriji. Lai atrastu labāko apdrošināšanas piedāvājumu, ievadot transportlīdzekļa datus (auto reģistrācijas numurs un reģistrācijas apliecības numurs) OCTA kalkulatorā, pieejama dažādu apdrošinātāju OCTA cena, kā rezultātā iespējams vieglāk atrast un izvēlēties lētas OCTAS. To tiešsaistē var izdarīt dažu minūšu laikā. Iegādājoties OCTA polisi online, pirms došanās ceļā, svarīgi pārliecināties ka OCTA polise ir stājusies spēkā.OCTA apdrošināšanas polises darbību regulē OCTA liku*ms jeb Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas liku*ms, un tas ir spēkā kopš 2004. gadā.

OCTA kalkulators - salīdzini OCTA cenas un izvēlies savām vajadzībām atbilstošāko polisi!

OCTA polises iegādi nodrošina Octas.lv, kur OCTA kalkulatorā vari aprēķināt un salīdzināt dažādu kompāniju polišu cenas, aplūkojot apdrošināšanas piedāvājumus, atrast izdevīgāko piedāvājumu un arī nopirkt OCTA polisi. Viss, kas Tev jāizdara, ja vēlies nopirkt izdevīgāko OCTA, būs jāizmanto OCTA kalkulators, ievadot vajadzīgo informāciju (automobiļa reģistrācijas dokumenta un reģistrācijas numuru, darbības ilgumu). Pārējo OCTA kalkulators paveiks dažu minūšu laikā.
Lai OCTAS kalkulators varētu aprēķināt, cik jāmaksā par dažādu apdrošināšanas kompāniju OCTA apdrošināšanu, jānorāda automašīnas reģistrācijas, kā arī tehniskās pases jeb apliecības numurs un termiņš, uz kādu vēlies iegādāties OCTA.
Apdrošināšanas līguma termiņš var būt 1, 3, 6, 9 vai 12 mēneši. Kad tas izvēlēts un vajadzīgā informācija ievadīta, OCTA kalkulators parādīs apdrošināšanas sabiedrību piedāvājumu no labākajām kompānijām Latvijā, lai Tu varētu vieglāk atrast, kura ir lētākā OCTA, kas atbilst Tavām vajadzībām.
Kad esi atradis cenas ziņā izdevīgāko apdrošināšanas piedāvājumu, norādi personīgo informāciju apdrošināšanas līguma noslēgšanai, apmaksā apdrošināšanas prēmiju, un informāciju par auto apdrošināšanu saņemsi jau dažu minūšu laikā savā telefonā. Pirms doties ceļā, pārbaudi polises spēkā stāšanos laiku! OCTA apdrošināšanas polisi brokeris nosūtīs arī uz Tavu e-pastu.
Octas.lv nodrošina atbildīgu un rūpīgu personas datu apstrādi, tādēļ vari būt pārliecināts, ka Tavi dati pie mums būs drošībā. Lai mēs varētu veikt atbilstoša līmeņa personas datu apstrādi, mums būs nepieciešama Tava piekrišana. Tāpat arī vari uzzināt plašāku informāciju par to, kas, kādā veidā un kādēļ apstrādā Tavus personas datus.
Lētas OCTAS var iegādāties arī, izmantojot mūsu OCTAmātu, kas pieejams CSDD nodaļās visā Latvijā. OCTAmātos, kurus nodrošina brokeris, lētas OCTAS apdrošināšanas iegāde aizņems tikai pāris minūtes - tikai vajadzēs norādīt automašīnas apliecības numuru, kā arī būs nepieciešams reģistrācijas numurs. Arī šajā gadījumā personas datu apstrādi veicam tikai tādā kārtībā un apmērā, kāds ir nepieciešams, lai tiktu nodrošināta precīza un pareiza līguma izpilde.
Lai aplūkotu lētas OCTAS OCTAmātā, jānorāda informācija par automašīnu (reģistrācijas apliecības numurs un reģistrācijas numurs), kā arī polises termiņš. Pēc tam varēsi salīdzināt labāko apdrošināšanas sabiedrību piedāvājumus un apdrošināšanas prēmijas, atlasīt tās lētas OCTAS, kas Tev šķiet atbilstošākās, un izvēlēties vienu, kuru iegādāties. Tad atliek tikai veikt OCTA apmaksu un to izdrukāt.

Brokeris Octas.lv un OCTAmāti piedāvā iegādāties lētas OCTAS, apmaksājot apdrošināšanas prēmiju dažādos veidos. Iegāde internetā var tikt veikta, izmantojot internetbankas ātros norēķinus - Luminor, SEB, Citadele vai Swedbank. Brokeris pieņem arī bankas kartes. Arī klātienē vari iegādāties lētas OCTAS, izmantojot bankas karti.

Vai ir droši pirkt OCTA polisi internetā?

Jā, veicot personas datu apstrādi, mēs rūpējamies par mūsu klientu datu drošību, aizsargājot informāciju (spēkrata apliecības reģistrācijas numurs un citi dati), ko ievadi mūsu mājaslapā, meklējot apdrošināšanas piedāvājumus vai veicot maksājumus. Identificēšanās notiek izmantojot internetbanku.
Papildus klientiem atgādinām arī par OCTA apdrošināšanas beigu termiņu, lai Tu neaizmirstu to laikus atjaunot.
Mūsu klāstā ir labāko Latvijas apdrošināšanas sabiedrību piedāvājumi, tādēļ lētas OCTAS polises iegāde ir ātra, ērta un droša visos izvēles un pirkšanas procesa soļos.

Saskaņā ar OCTA likumu OCTA polise obligāti nepieciešama ikvienam motorizētajam transportlīdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē, tostarp mopēdiem, piekabēm un lauksaimniecības tehnikai. Velosipēdiem OCTA polise nav nepieciešama.
Ja automašīnu lieto cita persona, OCTA apdrošināšana jāiegādājas uz tiesīgā lietotāja vārda. Ja persona iekļūs ceļu satiksmes negadījumā un būs vainīga, bet nebūs derīgas polises, vainīgajam šoferim nāksies ne tikai maksāt sodu, bet arī segt trešajām personām radītos izdevumus no saviem līdzekļiem. Tieši tādēļ OCTA polises loma ir tik nozīmīga – tā piesaistīta personas civiltiesiskajai atbildībai un sedz trešajai personai radītos zaudējumus.

Kādus riskus sedz OCTA?

OCTA polises galvenais mērķis ir kompensēt personas materiālos un nemateriālos zaudējumus. Tāpēc OCTA polise ietver plašu apdrošināšanas risku klāstu.
Materiālie zaudējumi, kurus atlīdzina apdrošināšana OCTA, ir sekojoši:
— Izdevumi par cietušo cilvēku nogādāšanu medicīnas iestādē, izmantotā spēkrata bojājumi un tā salona sabojāšana/sasmērēšana;
— Automobiļa remonts vai pilnīga bojāeja;
— Ēkām, būvēm, ceļam, vai ceļa objektiem radīti bojājumi, vai pilnīga iznīcināšana;
— Trešās personas īpašuma sabojāšana / iznīcināšana;
— Spēkrata evakuēšanas izdevumi;
— Kaitējums videi;
— Cietušo glābšanas izmaksas.

Nemateriālie un morālie nodarītie zaudējumi, kuru kompensēšanai izmanto OCTA polisi:
— Darbspēju zudums;
— Ārstēšanās izdevumi, medikamentu un tehnisko palīglīdzekļu iegādes izmaksas;
— Par sakropļojumiem, traumām un radušos invaliditāti;
— Par cietušās personas nāvi;
— Apbedīšanas izdevumi;
— Kompensācija bojāgājušā cilvēka apgādājamajiem vai apgādniekiem.

OCTA polises segtajos riskos iekļauj arī cita veida izdevumus:
— Valsts vai pašvaldību budžetam radītos izdevumus;
— Īpašumam, videi radītos izdevumus, izmaksas par automašīnas evakuāciju no notikuma vietas;
— Neatgriezeniskus spēkrata bojājumus (pilnībā iznīcināts automobilis, ko nav vērts, vai nav iespējams remontēt);
— Vairāku personu mantai radītās izmaksas.

Veidojot OCTA polisi, tās galvenā doma bija pasargāt vainīgo šoferi no izmaksām par zaudējumiem, kas radīti trešajai personai un tās mantai. Tā rezultātā arī izkristalizējas galvenās OCTA apdrošināšanas funkcijas:
— Ja izraisi negadījumu un radi zaudējumus citas personas veselībai vai mantai, sazinies ar savu apdrošināšanas sabiedrību, un viņi parūpēsies par atlīdzības izmaksu cietušajām personām (atkarībā no apstākļiem);
— Izdevumi, kas izraisītā negadījumā radušies Tev pašam, jāsedz no saviem līdzekļiem.
Ja izraisi negadījumu, un tajā brīdī Tev nav OCTA polises, radot zaudējumus citām iesaistītajām personām un sabojājot to mantu, tie jāsedz no personīgajiem līdzekļiem, kā arī jārēķinās ar sodu.

Kāda nozīme ir Bonus-Malus klasei?

Viens no svarīgākajiem faktoriem, kas ietekmē OCTAS polises cenu, ir Bonus-Malus (BM) klases. Kopumā BM sistēmā ir 17 klases, ar kuru palīdzību apzīmē, cik riskants vai tieši pretēji - atbildīgs ir transportlīdzekļa īpašnieks. Klasi piešķir autovadītājam, nevis transportlīdzeklim.
BM jeb autovadītāju klasificēšanas sistēma tika izveidota 2006. gadā ar mērķi palīdzēt apdrošināšanas kompānijām vienkāršāk noteikt katras apdrošināšanas prēmijas apjomu.
To, kura Bonus Malus klase tiek piešķirta personai, ietekmē vairāki faktori. Pirmkārt, tas ir dienu skaits pēdējo 11 gadu laikā, kad persona ir iegādājusies OCTA polisi viena tipa transportlīdzekļiem. Otrkārt, tas ir apdrošināšanas gadījumu skaits pēdējo 11 gadu laikā.
Šoferim piešķirto Bonus-Malus klasi pārrēķina vienu reizi gadā – 15. septembrī. Šajā datumā Bonus Malus klase var paaugstināties vai pazemināties. No visām 17 sistēmas klasēm, 1. līdz 5. ir Malus jeb paaugstināta riska klases, kuras nosaka to, ka personai apdrošināšanas polise izmaksās dārgāk. Savukārt 7. līdz 17. ir Bonus jeb samazināta riska klases, un to ietvaros OCTA iespējams iegādāties ar atlaidi. Savukārt 6. tiek dēvēta par bezriska vai sākuma klasi, kuru piešķir visiem transportlīdzekļu īpašniekiem, kas pirmo reizi iegādājas un apdrošina automašīnu.
Lai pārrēķina dienā piešķirtu augstāku BM klasi, transportlīdzekļa īpašnieks iepriekšējā gadā nedrīkst būt izraisījis negadījumus, kā arī apdrošināšanas periodam pēdējā gada ietvaros vienā transportlīdzekļu klasē ir jābūt vismaz 275 dienām. Ja dienu skaits mazāks, to apjoms tiek pārnests uz nākamo periodu.
Īsumā – ja esi nopelnījis augstāku BM klasi, Tev būs pieejama lēta OCTA. Lai saņemtu atlaidi polisei, nedrīkst izraisīt avārijas, un regulāri jāapdrošina transportlīdzeklis.

Cena ir nozīmīgākais kritērijs, kas nosaka to, pie kura apdrošinātāja polisi iegādāties, jo cenas mēdz atšķirties. Apdrošināšanas prēmijas summa veidojas no vairāku faktoru kopuma. Visbiežāk OCTA polises cenu aprēķināšana tiek veikta, ņemot vērā sekojošus faktorus:
— Bonus-Malus klasi – šajā sistēmā ir 17 klases, no kurām 6. ir sākuma pakāpe, ko piešķir ikvienam transportlīdzekļa īpašniekam, kas jaunu automobili iegādājas un apdrošina pirmo reizi. Reizi gadā klase tiek pārrēķināta, ņemot vērā to, cik daudz negadījumus persona izraisījusi un cik dienas iegādājusies apdrošināšanu. Ja spēkrata īpašnieks ir bijis atbildīgs un nav izraisījis avārijas, kā arī pēdējā gada laikā apdrošinājis viena tipa automobili vismaz 275 dienas, personas Bonus-Malus klase tiks paaugstināta. Savukārt tiem, kas ir ceļu satiksmes negadījuma izraisītāji, piešķir zemāku klasi. Jo vairāk reižu iekļūstu ceļu satiksmes negadījumā, jo zemāka būs Tava Bonus Malus klase. Šeit darbojas princips – jo augstākā klasē esi, jo zemāka OCTA polises cena, un otrādi;
— Transportlīdzekļa tipu – smagajam automobilim cenas polisei būs augstākas nekā vieglajam;
— Apdrošināšanas periods – pirkt polisi uz 12 mēnešiem būs lētāk nekā iegādāties to tikai 1 mēnesim;
— Transportlīdzekļa pilnā masa – jo smagāks spēkrats, jo vairāk maksās tā polise;
— Reģistrācijas vieta – pilsētā reģistrētam transportlīdzeklim pirkt OCTA polisi būs dārgāk nekā reģionā reģistrētam, jo pilsētās satiksme ir intensīvāka un negadījumu risks – augstāks; — Transportlīdzekļa īpašnieka statuss – juridiskām personām OCTA apdrošināšana nereti maksā dārgāk nekā fiziskām personām.

Vai OCTA polise jāņem līdzi drukātā veidā?

Saskaņā ar likumdošanu šobrīd autovadītājiem Latvijas teritorijā nav jāņem līdzi drukāta polise, taču, ja vēlies, to vari izdrukāt iegādes brīdī, lai dokuments vienmēr būtu pa rokai un nepieciešamības gadījumā ātri varētu uzzināt OCTA polises numuru.
Tāpat, dodoties ceļojumā ar automašīnu uz ārzemēm, auto apdrošināšanu un citus dokumentus (piemēram, tehniskā pase, kur norādīts reģistrētā spēkrata reģistrācijas apliecības numurs) vai vismaz to kopijas būtu jāpaņem līdzi drukātā formā.

Ja izraisījāt ceļu satiksmes negadījumu, esot ārvalstīs, transportlīdzekļa īpašniekam par notikušo pēc iespējas ātrāk jāinformē apdrošināšanas sabiedrība, kurā iegādāta personas OCTA polise. Ziņošana apdrošināšanas kompānijai par ceļu satiksmes negadījumu ir obligāta, un to nosaka OCTA liku*ms.
Lai izvērtētu avārijas apstākļus un noteiktu, vai cietušas citas iesaistītās personas vai to manta, apdrošināšanas kompānijai ir tiesības lūgt, lai transportlīdzekļa īpašnieks nodrošina plašāku informāciju un sniedz skaidrojumu par ceļu satiksmes negadījumu un tā apstākļiem. Tādēļ, lai pēc iespējas detalizētāk varētu aprakstīt ceļu satiksmes negadījumu, pēc avārijas nepametiet notikuma vietu. Tāpat nepieciešams piefiksēt arī negadījumā iesaistīto personu kontaktinformāciju.
Ja neievēro termiņu un savlaicīgi nesniedz informāciju apdrošinātājam, Tu riskē ar to, ka atlīdzību par zaudējumiem ceļu satiksmes negadījumā iesaistītajām personām nāksies segt no personīgajiem līdzekļiem.
Atkarībā no negadījumā iesaistīto personu un mantas stāvokļa jāizvērtē situācija un, ja nepieciešams, jāizsauc policija un ātrā palīdzība, vai arī, ja ceļu satiksmes negadījumu esat izraisījuši, iesaistot vēl vienu automašīnu, bet nav cietuši ne cilvēki, ne manta, var tikt aizpildīts Saskaņotais paziņojums.
Pirms dodies ceļā, pārliecinies, vai valstīs, kurās pārvietosies, pietiek tikai ar OCTA apdrošināšanu, vai arī ir nepieciešams noformēt Zaļo karti.

Kādās valstīs ir derīga OCTA polise?

OCTA polise ir standartlīgums, kas darbojas Latvijas teritorijā un pārējās Eiropas Ekonomikas zonas valstīs: Lietuvā, Igaunijā, Austrijā, Beļģijā, Bulgārijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Grieķijā, Horvātijā, Īrijā, Itālijā, Kiprā, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē, Luksemburgā, Maltā, Nīderlandē, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Serbijā, Slovākijā, Slovēnijā, Somijā, Spānijā, Ungārijā, Vācijā, Zviedrijā, Lihtenšteinā, Īslandē un Norvēģijā, kā arī Andorā un Šveicē.
Savukārt, ja plāno doties uz Maķedoniju, Melnkalni, Tunisiju, Turciju, Ukrainu, Albāniju, Bosniju un Hercegovinu, Baltkrieviju, Izraēlu, Irānu, Krieviju, Maroku vai Moldovu, Tev būs jāiegādājas Starptautiskais apdrošināšanas līgums jeb Zaļā karte. Šis līgums tiek noslēgts attiecībā uz spēkratu, kurš reģistrēts Latvijas Republikā un piedalās ceļu satiksmē valstī, kas ir Zaļās kartes sistēmas dalībvalsts.
SVARĪGI! Tiem transportlīdzekļu īpašniekiem, kuri plāno iegādāties OCTA apdrošināšanu un šī līguma darbības laikā vēlas doties ar automašīnu uz Lielbritāniju, lūdzam sazināties ar savu apdrošināšanas kompāniju, lai izvēlētos tieši to līgumu, kas vislabāk atbilst konkrētajai situācijai un valstī esošajam regulējumam.

Braukšana bez derīgas OCTA polises ir sodāma darbība, kas attiecas gan uz fiziskām, gan juridiskām personām. Ja šis pārkāpums tiek fiksēts, izmantojot pārvietojamo vai stacionāro fotoradaru, vai arī ar 360 grādu kameru policijas automašīnā, vieglā auto īpašniekam tiek piešķirts sods 350 eiro apjomā, bet smagā auto (pārsniedz 12 tonnas) īpašniekam – 400 eiro sods.
Par sēšanos pie stūres transportlīdzeklim, kuram nav derīgas OCTA polises, autovadītājam pienākas sods 85 līdz 120 eiro apmērā. Savukārt transportlīdzekļa īpašniekam – fiziskai vai juridiskai personai jārēķinās ar sodu no 350 līdz 650 eiro. Kravas automobiļu (pārsniedz 12 tonnas) īpašniekiem šajā gadījumā pienākas sods 400 līdz 700 eiro apmērā.

Kā pārbaudīt OCTA derīguma termiņu un citu informāciju par OCTA polisi?

Kā redzi, pārvietošanās bez derīgas apdrošināšanas var beigties ar naudas sodu un soda punktu piešķiršanu, bet, ja vēl gadās iekļūt avārijā, kurā Tu esi vainīgais, un tajā cietušas citas personas un/vai to manta, atlīdzību par zaudējumiem nāksies maksāt pašam. Tieši tādēļ vajadzētu pārbaudīt OCTA polises derīguma termiņu regulāri, lai neiekultos nepatikšanās.
Ir divi galvenie veidi, kā uzzināt, vai apdrošināšanas derīguma termiņš nav beidzies:
• Apskatīt savu esošo OCTA polisi
Ja OCTA polise tika iegādāta portālā Octas.lv, tad OCTA derīguma termiņu ir iespējams apskatīties e-pastā, kas tika nosūtīts tev pasūtījuma brīdī.
• Apmeklējot CSDD vietni vai aplikāciju
Atšķirībā no iepriekšējā piemēra, CSDD šo pakalpojumu nodrošina par maksu, proti, lai pārbaudītu, kad polise beidz darbību, būs jāveic apmaksa 1 eiro apmērā par katru OCTA polisi. Arī šeit būs nepieciešams automašīnas reģistrācijas dokumenta un reģistrācijas numurs.

Octa Kalkulators - Salīdzini un pērc OCTA izdevīgāk! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6223

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.