Costco rapporteert 7,4% omzetstijging, verhoogt dividenden en lidmaatschapsbijdragen Door Investing.com (2024)

ISSAQUAH, Wash. - Costco (NASDAQ:COST) Wholesale Corporation (NASDAQ:COST) heeft een opmerkelijke omzetstijging van 7,4 procent gerapporteerd voor de winkelmaand juni, tot $24,48 miljard, tegenover $22,78 miljard in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het bedrijf over de eerste 44 weken van het boekjaar steeg ook met 6,9 procent tot $210,55 miljard, vergeleken met $196,93 miljard een jaar eerder.

De vergelijkbare omzet van de retailer toonde een positief momentum, met een bedrijfsbrede stijging van 5,3 procent voor de periode van vijf weken. Deze groei werd aangevoerd door een stijging van de e-commerce verkopen met 18,4 procent. Exclusief de invloed van schommelingen in benzineprijzen en vreemde valuta steeg de vergelijkbare omzet in de VS met 6,3 procent, terwijl Canada en andere internationale markten een stijging van respectievelijk 8,4 procent en 8,7 procent lieten zien.

Naast het omzetrapport kondigde Costco aan dat de Raad van Bestuur een driemaandelijks dividend in contanten heeft vastgesteld van $1,16 per aandeel, betaalbaar op 9 augustus 2024, aan aandeelhouders die op 26 juli 2024 als zodanig staan geregistreerd.

Bovendien onthulde Costco dat het vanaf 1 september 2024 zijn jaarlijkse lidmaatschapsgeld met $5 zal verhogen voor Amerikaanse en Canadese Gold Star-, Business- en Business-leden, waarmee het totaal op $65 komt. Executive lidmaatschappen in deze regio's worden ook verhoogd van $120 naar $130, waarbij de maximale jaarlijkse 2% Reward stijgt van $1.000 naar $1.250. Deze verandering zal invloed hebben op ongeveer 52 miljoen lidmaatschappen, waarvan meer dan de helft Executive.

Het bedrijf heeft momenteel 882 magazijnen wereldwijd en onderhoudt e-commercesites in meerdere landen. Deze resultaten en de komende veranderingen werden besproken in een vooraf opgenomen bericht, dat tot 17 juli 2024 toegankelijk is op Costco's website voor investeerdersrelaties.

Deze aankondiging komt tegen een achtergrond van verschillende economische druk zoals inflatie, concurrentie en uitdagingen op het gebied van regelgeving waarmee de detailhandel te maken heeft. Costco's toekomstgerichte verklaringen waarschuwen echter dat de werkelijke toekomstige gebeurtenissen wezenlijk kunnen verschillen van de verwachtingen als gevolg van een breed scala aan risico's en onzekerheden.

De informatie voor dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Costco Wholesale Corporation.

In ander recent nieuws heeft Costco Wholesale een aantal belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. Financieel dienstverlener Stifel verhoogde zijn koersdoel voor Costco-aandelen naar $900, onder verwijzing naar de sterke marktpositie van het bedrijf en het potentieel voor hogere inkomsten uit lidmaatschapsgelden.

Daarnaast handhaafde Tigress Financial Partners een buy-rating op Costco en verhoogde het 12-maands koersdoel naar $975, terwijl Loop Capital het koersdoel verhoogde naar $940, beide erkennen robuuste omzetgroei en potentiële besparingen.

Costco rapporteerde een omzetstijging van 9,1% op jaarbasis in het derde kwartaal van 2024, tot een recordbedrag van $58,52 miljard, en de lidmaatschapsbijdragen stegen met 7,6% ten opzichte van het voorgaande jaar, tot een totaal van $1,12 miljard. De activiteiten van het bedrijf in Meiwa, Japan, hebben geleid tot aanzienlijke loonsverhogingen en een potentiële economische heropleving in het plattelandsstadje, waardoor lokale bedrijven hun uurlonen hebben verhoogd om te kunnen concurreren om werknemers.

Telsey Advisory Group stelde het koersdoel voor Costco-aandelen bij naar $900,00 en handhaafde een Outperform-rating, ondanks gemengde vooruitzichten. Het bedrijf merkte op dat er groeipotentieel is in 2025 dankzij sterke marges en het potentieel voor meer AI-valorisatie. Het is belangrijk op te merken dat dit recente ontwikkelingen zijn en dat er rekening mee moet worden gehouden bij het overwegen van beleggingsbeslissingen.

InvesteringsPro Inzichten

Costco Wholesale Corporation's (NASDAQ:COST) recente rapport van een 7,4 procent stijging van de netto-omzet in juni benadrukt het aanhoudende groeitraject van het bedrijf. Een InvestingPro Tip die het vermelden waard is, is dat 11 analisten hun winst voor de komende periode naar boven hebben bijgesteld, wat duidt op vertrouwen in de prestaties van Costco.

Bovendien is de robuuste stijging van de e-commerce omzet met 18,4 procent in lijn met de status van het bedrijf als prominente speler in de sector Distributie & Retail van Basisconsumptiegoederen, nog een inzicht van InvestingPro Tips. Deze positieve herzieningen en de positie in de sector zouden een indicatie kunnen zijn van het vermogen van Costco om zijn momentum te behouden in een uitdagende economische omgeving.

Uit realtime gegevens van InvestingPro blijkt dat Costco kan bogen op een aanzienlijke marktkapitalisatie van 392,19 miljard USD, wat de aanzienlijke aanwezigheid in de markt weerspiegelt. Het bedrijf heeft ook een hoge koers-winstverhouding van 54,78, wat weliswaar duidt op een hogere waardering, maar wordt ondersteund door een solide omzetgroei van 7,75% over de afgelopen twaalf maanden vanaf het derde kwartaal van 2024. Deze groei is een bewijs van Costco's vermogen om zijn inkomstenstromen effectief uit te breiden. Bovendien laat het bedrijf met een brutowinstmarge van 12,5% zien dat het in staat is om de kosten van de verkochte goederen efficiënt te beheren.

Voor beleggers die op zoek zijn naar een diepere duik in de financiële gezondheid en toekomstverwachtingen van Costco, biedt InvestingPro aanvullende tips die beleggingsbeslissingen verder kunnen onderbouwen. Met in totaal 21 extra InvestingPro Tips die beschikbaar zijn op https://www.investing.com/pro/COST, kunnen leden een uitgebreider inzicht krijgen in de financiële nuances van het bedrijf. Om toegang te krijgen tot deze inzichten gebruikt u de couponcode PRONEWS24 om tot 10% korting te krijgen op een jaarabonnement op Pro en een jaar- of halfjaarabonnement op Pro+, waarmee u uw beleggingsstrategie verrijkt met deskundige analyses.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Costco rapporteert 7,4% omzetstijging, verhoogt dividenden en lidmaatschapsbijdragen Door Investing.com (2024)
Top Articles
Petsense by Tractor Supply hiring Groom Tech in Training, Petsense in Huntsville, Alabama, United States | LinkedIn
Sam Club Gas Station Near Me
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Mccain Agportal
Amih Stocktwits
Fort Mccoy Fire Map
Uta Kinesiology Advising
Kcwi Tv Schedule
What Time Does Walmart Auto Center Open
Nesb Routing Number
Olivia Maeday
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Black Lion Backpack And Glider Voucher
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Ark Unlock All Skins Command
Craigslist Red Wing Mn
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 5419

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.